Powered By Blogger

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ( The route of truce)

1623 χρόνια μετά 150 δρομείς, ένστολοι  (   μέλη του συλλόγου μας οι Αντώνης Μαυρίδης και Καραγιάννης Θανάσης επιλέχθηκαν εκπροσωπώντας το σύνολο του πυροσβεστικού σώματος και συμμετείχαν στον 1ο δρόμο της Ολυμπιακής εκεχειρίας ( 49.8 χλμ Αρχ 'Ηλιδα-Αρχ Ολυμπιί ) στον οποίο ηγούνταν ο ζωντανός θρύλος των υπεραποστάσεων Γιάννης Κούρος, εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Ρίο της Βραζιλίας και πολίτες, ξεκίνησαν στις 6.00 σήμερα (20 Απριλίου) το πρωί τον πρώτο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Η εκκίνηση δόθηκε από τον χώρο του παλαιού Μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας, της πόλης που κατά την αρχαιότητα διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο τερματισμός έγινε στις 5 το απόγευμα στην Αρχαία Ολυμπία, τόπο που ετελούντο οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα.
Η διαδρομή είναι 49,8 χιλιόμετρα και διέρχεται από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας.
Χθες (Τρίτη) στο αίθριο του νέου Μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας, έγινε αναπαράσταση της τελετής παράδοσης των όπλων, όπως γινόταν στην αρχαιότητα, και έναρξης της εκεχειρίας.
Ένστολοι αθλητές, παρέδωσαν τα όπλα τους στον Δήμαρχο της Ήλιδας, ξεκινώντας συμβολικά την εκεχειρία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ο Δήμαρχος της Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε ότι αποδέχεται την κίνηση των ενστόλων να καταθέσουν τα όπλα τους στο χώρο από όπου γεννήθηκε η ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων και ζήτησε από τον πρόεδρο του CISM  να μεταφέρει σε ολόκληρο τον κόσμο τις εμπειρίες που βίωσε στην Ήλιδα με την παράδοση των όπλων από τους ένστολους αθλητές ως ένα μήνυμα για την εδραίωση παγκοσμίως της ιδέας της Εκεχειρίας.
Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν η ηγεσία της Ολυμπιακής Οικογένειας. Όλοι επισήμαναν ότιαπό την Ήλιδα  μέσω του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ξεκινά ένα παγκόσμιο γεγονός που δίνει τη διάσταση και το κύρος που πρέπει στην Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου